Nabestaanden oude graven in Opende gezocht


Opende De hervormde gemeente van Opende-Kornhorn is op zoek naar nabestaanden van overledenen die in graven liggen waar nu niemand verantwoordelijk voor is.

Het gaat om graven bij de hervormde kerk in Opende. Elk graf hoort een rechthebbende te hebben die bepaalt wat er met een graf of gedenkteken gebeurt en wie er begraven of bijgezet mogen worden. De rechthebbende is verantwoordelijk voor het onderhoud en betaalt mee aan algemeen onderhoud van de begraafplaats.

Een aantal graven is nu voorzien van een blauw bordje. Bij deze graven willen we graag in contact met nabestaanden. Als er na anderhalf jaar niet is gereageerd wordt het graf weer eigendom van de hervormde gemeente, en kan er besloten worden tot ruiming over te gaan. Bij de ingang van de begraafplaats hangt een lijst met namen waar het om gaat.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij de beheerder. Tel. 06 382 717 70